Opzet van de cursussen.

Opzet leergericht bridgeles. Je leert gestructureerd bridgeles volgens de laatste inzichten met behulp van moderne presentatiemiddelen. Je gaat veel zelf doen met oefeningen. Uiteraard kun je tijdens les veel vragen stellen.

Lesmethode. De gevolgde lesmethode is het Vijfkaart hoog systeem van Berry Westra (oud wereldkampioen). Berry heeft een goed en gebalanceerd biedsysteem ontworpen.  Dit Vijfkaart hoog systeem is het standaard systeem geworden en heeft het ACOL systeem verdrongen. Op de bridgeclubs wordt het Vijfkaart hoog systeem door vrijwel alle bridgers gehanteerd.

Indeling les. De lessen beginnen met de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na een korte herhaling van de vorige les ca. tien minuten wordt verder gegaan  met de nieuwe theorie van ca. 45 minuten met veel verwerkingsoefeningen. Na een korte pauze oefen je met met het spelen van uitgezochte spellen. De uitgezochte spellen uit het oefenboek kunnen ook thuis gespeeld  worden. Een les duurt in totaal ca. 2,5 uur.
Per mail ontvang je de samenvatting van de les alsmede extra oefeningen en de antwoorden hierop. Je kunt vragen of onduidelijkheden ook per mail stellen. Je krijgt dan per mail of in les antwoord op jouw vragen.

Opzet
Begeleid bridgen

BASIS, VERVOLG, GEVORDERD

In de kennismakingscursus en de 1ste vervolgcursus ligt de nadruk op het spelen en in de vervolgcursussen op de basis van het bieden en spelen. Het leerboek LEER BRIDGE MET BERRY 5, deel 1 wordt in deze cursussen behandeld

De beginnende bridger verhoogt zijn/haar niveau met het leerboek Leer bridge met Berry 5, deel 2. VERVOLGCUSUS 2 en 3

De licht gevorderde bridgers breiden hun kennis uit met de leerboeken Leer bridge met Berry 5, deel 3 en 4. GEVORDERD-1 en -2

ERVAREN

De cursus FLITSEND SPELEN is een aanrader voor de bridger die zijn/haar speelvaardigheid wil verhogen.
Het lesboek Berry’s VIJFKAART HOOG is een verdieping van het vijfkaart hoog systeem voor degenen die hun biedsysteem willen verfijnen met enkele veel gebruikte conventies.
Bridge expert worden?
Cursussen

HOGEROP

Voor bridgers, die nog meer van de fijne kneepjes willen weten, zijn in overleg cursussen op maat te maken met onderwerpen uit de lesboeken HOGEROP 1 en HOGEROP 2.

WIL JE MEER WETEN OVER DE CURSUSSEN?

Instromen kan altijd en je hebt geen vaste partner nodig!