Begeleid bridgen
BEGELEID BRIDGEN
DEN HAAG

WAAROM BEGELEID BRIDGEN?

Op de bridgecursus leer je basis van het bridgen, maar op een club komen daar regels bij. Zo is er een hoger speeltempo. Bovendien moet je scores noteren. De overgang van de cursus naar een club verloopt daarom voor de beginnende bridger niet vlekkeloos. Slechts een klein deel blijft lid van een club van de Bridge Bond. Begeleid Bridgen bereidt je voor op een club.

BEGELEID BRDGEN

VOOR BEGINNERS & LICHT GEVORDERDEN

Beginnende bridgers kunnen meedoen en na twee jaar weet je dan voldoende om ook “echt” mee te doen op een bridgeclub. De nadruk ligt op het eigen maken van de geleerde lesstof. De avond begint met een thema of met een bespreking van een spel. Daarna worden in groepen naar sterkte een drive gespeeld. Bovendien kun je op elk moment om advies vragen. Het spelen gebeurt in de vorm van een drive met een uitslag en een competitiestand.

Er is aandacht voor speeltempo, arbitrage, ethiek en gebruiken op een bridgeclub. Inclusief het gebruik van de biddingbox en bridgemates.

AVONDEN EN WANNEER IN 2024-2025

Een seizoen telt twintig tweewekelijkse avonden. Zestien avonden beginnen met een thema en aansluitend een drive. Daarnaast zijn vier speciale drives  waaronder de Kerst- en slotdrive. Per mail ontvang je jouw persoonlijke score, de spelverdelingen en een samenvatting van het thema. Een NBB-bridgedocent verzorgt de avond. Op 3 september 2024 start een nieuw seizoen. De avonden beginnen om half acht en eindigen tussen half elf en kwart voor elf.

INSCHRIJVEN OF MEER INFORMATIE