Vereniging voor beginners & licht gevorderden

De overgang van cursus naar een reguliere club verloopt voor de beginnende bridger verre van vlekkeloos. Volgens cijfers van de Nederlandse Bridge Bond (NBB) wordt slechts vijftien procent lid van een bij de NBB aangesloten vereniging.

Als je van de cursus komt, heb je geleerd hoe de basisregels zijn, maar op een club komen daar veel nieuwe dingen bij. Zo wordt er sneller gespeeld, dienen scores te worden genoteerd, moet je uitleg geven en worden regels strakker aangehouden. Als beginner ben je daar niet op voorbereid.

Bij PBB worden cursisten, die van een beginnerscursus af komen, voorbereid om te spelen op een bridgeclub. Hierbij is begeleiding nodig en wordt de beginnende bridger gedurende twee a drie jaar in dit traject begeleid. Dat gebeurt door te spelen maar ook met thema lessen over bridgeonderwerpen. Iedereen, die minimaal kennis heeft van het eerste lesboek kan lid worden. Na twee/drie jaar weet je dan voldoende om ook “echt” mee te doen.

Bij PBB ligt de nadruk ligt op het zich eigen maken van de geleerde lesstof. Afwisselend wordt de avond begonnen met een thema of met het bespreken van een voorgestoken spel. Daarna wordt in groepen en in eigen tempo uitgezochte spellen gespeeld. Bovendien kan op elk moment één van de begeleiders geraadpleegd worden. Het spelen gebeurt in de vorm van een drive en wordt een laddercompetitiestand bijgehouden. Elke avond zijn een docent en een begeleider aanwezig om te helpen.

Er wordt aandacht besteed aan speeltempo, arbitrage, ethiek en gebruiken op de club. Inclusief gebruik biddingbox en bridgemates.

Bridge club

PBB: 2021-2022. PBB GAAT IN SEPTEMBER 2021 HET ACHTSTE SEIZOEN IN

Een seizoen telt tweeëntwintig tweewekelijkse clubavonden. Achttien avonden met een themaonderwerp inclusief uitleg met daarna een drive en daarnaast vier drives  w.o.  kerst- en slotdrive. Totaal 22 avonden.

Na iedere speelavond wordt de persoonlijke score per email toegezonden en een samenvatting van het onderwerp.

De thema avonden worden verzorgd door een NBB- bridgedocent.

Locatie: Wijkcentrum De Vruchtenbuurt, Albardastraat 60, 2555 XS. Tijd: 19.30-22.45 uur.

De contributie voor de passage club PBB bedraagt € 120,-.  Informatie  06-81841320

Meld je nu aan!

Nieuwe cursussen of een niveau hogerop komen.